A sok izzadásra csak két megoldás van

Szőr mentén - hogy a leghatásosabb a dezodor?

Megkeseríti mindennapjainkat a túlzott izzadás? A kutatók szerint csak két igazi megoldás létezik a problémára.

2012.03.27 14:25ma.hu

Nem olyan ritka a túlzott izzadás, mint hinnénk. Igencsak meg tudja keseríteni a mindennapokat azok számára, akik szenvednek tőle.

Kutatók szerint a problémára mindössze két megoldás létezik. Az egyik az, hogy alaposan megfigyeljük, milyen összetevői vannak egy-egy dezodornak, amely már bevált. Mi segít leginkább? Az alumínium-cirkónium-tetrachlorohydrex, mely gátolja a verejték csatornák felszabadulását.

A legtöbb izzadásgátló ezt 15-17 százalékban tartalmazza. A dezodorgyártók többségének van maximális védelmet nyújtó terméke, amely akár 19-20 százalékban is tartalmaz ilyet.

Dee Anna Glaser, a Saint Louis egyetem dermatológusa azt ajánlja, ezeket a termékeket keressük. Még jobb, ha fel van rajta tüntetve, hogy klinikailag teszteltek.

Egy trükk éjszakára


Amikor felébredünk, esetleg le is zuhanyozunk, és használjuk a dezodort, annak jó esetben egész napra biztosítania kell a frissességet. Ám ha még mindig izzadtnak találjuk magunkat, kipróbálhatunk egy trükköt: vigyük fel a dezodort a hónaljra este.

Miért? Mert reggel fokozottabb az izzadás, amely "lemoshatja" a terméket. Éjjel csökken az izzadás mértéke, így "szárazabbak" maradhatunk.

Spray vagy gél?

A legtöbb tanulmány szerint a félig szilárd - gél vagy fehér, szilárd - anyag tartja a legszárazabban a hónaljat, mivel közvetlenül érintkezik a bőrrel. Az izzadásgátlók hatékonysága attól is függ, hogy egy férfi borotválja a hónalját vagy sem.

A szőr sok esetben blokkolja a spray formájú izzadásgátlók hatékonyságát. Kevés hozzáférést biztosít ugyanis a bőrhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.