A nők még mindig többet "fogyasztanak"

Egyre több dezodort vásárolnak a magyar férfiak

A klímaváltozás nemcsak a napozószerek, hanem a dezodorok forgalmát is fellendíti. A tavalyi év hasonló időszakához képest az izzadásgátlók forgalma értékben 12, mennyiségben 9 százalékkal bővült.

2008.05.24 16:10MTI

Bár a férfi izzadásgátlók részaránya tovább növekedett, még mindig a nőknek való dezodorokra jut a piac több mint fele. Egy darab dezodor átlagos fogyasztói ára 2 százalékkal nőtt a népszerű aeroszolos, 3 százalékkal a stift szegmensben. 

Magyarországon még mindig a sprayváltozatok a legnépszerűbbek: az aerosolos dezodorokra a mennyiségi forgalom 51 százaléka jutott a 2007 márciusától 2008 februárjáig terjedő időszakban, stiftre 19, golyósra pedig 18 százalék, a többit a krémes, zselés illetve pumpás kiszerelésűek teszik ki. 

Dezodort főleg hipermarketben és drogériában vásárolunk. E két bolttípusban kél el az összes dezodor háromnegyede. A kereskedelmi márkák ebben a termékcsoportban nem játszanak jelentős szerepet: mennyiségi piaci részesedésük 5 és 7 százalék között mozgott az utóbbi két évben - tájékoztatta az MTI-t a Nielsen piackutató vállalat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.