Árulkodó jelek, hogy a pasi nem tervez hosszútávra

6 visító jel - Édes, csak neked vannak terveid!

Amennyiben felmerült már bennünk, hogy a párunknak más tervei vannak a jövőre nézve, mint nekünk, érdemes belegondolnunk, igazak-e ránk az alábbi mondatok. Talán csak erőltetjük a kapcsolatot?

2012.03.22 18:55ma.hu

A szerelem rózsaszín ködében az ember hajlamos félreérteni dolgokat. Arra is hajlamos, hogy egyértelműnek gondoljon valamit, ami a másik fél számára nem az.

Egy ideális párkapcsolatban a nő és a férfi célja általában ugyanaz: közös jövőt tervezgetnek. De lehetséges, hogy ez csak az egyikük elképzelése, a másik kevésbé gondolja így.

Csupán nem meri megmondani, vagy nem mer lépni. Honnan tudhatjuk, hogy csak erőltetünk egy kapcsolatot, és nincs reális alapja a boldog, közös jövőnek?

1. A vitákat, beszélgetéseket mi kezdeményezzük


A férfiakra amúgy sem jellemző, hogy konfliktust kezdeményezzenek. Ám ha egyértelműen kerülik a viták lehetőségét is, gyanús. Olyan, mintha számukra az adott téma mindegy lenne.

Nem érdekli őket igazán semmilyen beszélgetés, ami a jövőről szól, vagy egyébről, ami a mi személyünket, életünket érinti. Amennyiben így van, ideje megfontolni, kire is pazaroljuk az időnket. Nincs szükség rá, hogy elárasszuk őt az érzelmeinkkel...

2. Közös terveink csak nekünk vannak

Sokszor találunk ki kellemes elfoglaltságokat, melyeket a párunkkal tölthetünk, őt ellenben annyira nem érdekli a dolog. Sőt, az sem, hogy gyakran iktasson be közös programokat a naptárába. Itt az ideje megkérdezni őt az érzéseiről, vajon a jövőbeni terveiben szerepelünk-e egyáltalán.

3. Nem is beszél a jövőről

Érdemes megjegyzeni: azok a férfiak, akik készek az elköteleződésre, bátran beszélnek a jövőről, amelybe a barátnőjük is beletartozik. Míg aki nem így gondolja, határozottan kerüli ezt a témát.

4. Nem köt kompromisszumokat

Ha a partnerünk még a legkisebb kompromisszumot is elutasítja, valószínű, hogy nincsenek hosszútávú tervei velünk. Ez igen erős figyelmeztető jele annak, hogy a kapcsolatot csak mi erőltetjük...

5. Meg kell kérdeznünk tőle, hogyan érez

Normális esetben érezzük, hogy a párunk hogyan érez irántunk. Ha azonban késztetést érzünk arra, hogy tudakoljuk, szeret-e bennünket, vagy mit gondol a kapcsolatunkról, ott esélyes, hogy baj van. Ha zavarja, sőt, bosszantja őt, hogy erről kell beszélnie, ideje elgondolkodni azon, van-e értelme a kapcsolatnak.

6. A meghitt beszélgetések kerülése

A komolyabb beszélgetések kerülése önmagában is rossz jel. A nők általában szeretik a meghitt beszélgetéseket, de sok férfi egyenesen tehernek érzi ezeket. Ha azonban egyetlen meghitt beszélgetésünk sincs hetek óta, ott valami gond van a kapcsolattal...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.