Fogait kivitte, nyelve, arca sérült

Durva: felrobbant az elektromos cigi egy férfi szájában

Hibás akkumulátor miatt robbant fel az elektromos cigaretta egy amerikai férfi szájában - súlyosan megsérült, első fogait, nyelve egy darabját levitte a robbanás és megégett az arca is.

2012.02.16 08:20ma.hu

Felrobbant az elektromos cigi egy amerikai férfi szájában - az 57 éves Niceville-i Tom Holloway a dohányzásról szeretett volna leszokni, ezért használta az elektromos változatot - egyik este leült, hogy rágyújtson. Nem végződött jól az este...

A tisztviselők nyilvánosan ugyan nem azonosították a sérültet, de az érte aggódók a Facebookon számos kommentet írtak, ezért gyorsan kiderült, kiről van szó...

Joseph Parker a helyi tűzoltóságtól elmondta, úgy tűnik, az akkumulátor kirepült a készülékből és tüzet okozott. Hozzátette, az elektromos cigaretta márkája egyelőre nem ismert, ahogyan az akkumulátor típusa sem. Valószínűleg újratölthető lítiumos volt, amire a tűzoltók a szobában megtalált töltőből következtettek.

Joseph Miller tűzoltóparancsnok hozzátette: a sérült már felvette a kapcsolatot velük, hogy megköszönje a segítségüket. Kórházban ápolják.

Thomas Kiklas, az amerikai elektromos cigaretta gyártók szövetségének társ-alapítója szerint olyan esetről még nem hallottak, hogy valakinek felrobbant volna a szájában egy ilyen készülék...

Az elektromos cigi egy apró elemet és patront tartalmaz. Az akkumulátort úgy tervezték, hogy elektromos töltés jön létre, amikor a használó a cigit szívja, a töltés juttat gőzt a cigarettacsőbe. Az ízt és az érzést, mintha valóban igazi cigit szívna az ember, a nikotinos gőz adja.

Az elektromos cigarettát csak 2011-ben 2,5 millió amerikai használta - hasonló sajnálatos esetről még nem hallottak. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.