"Plusz pontot kapsz, ha nem hízol el!"

Járjanak jobb jegyek a nem kövéreknek?

Jobb iskolai jegyeket kellene kapniuk a nem kövér gyerekeknek - ezt javasolja Pierre Dukan francia táplálkozási szakember.

2012.01.05 13:00MTI

Pierre Dukant híressé tette fogyókúrás könyve, amely 8 millió példányban kelt el - eddig. Hússúlypontú diétájára ugyanakkor sokan kétellyel tekintenek. Dukan most újabb könyvvel rukkolt elő.

Egy 250 oldalas kötetben javasolja, hogy középiskolásokat jobb vizsgajegyekkel kellene ösztönözni egészséges testtömegük elérésére és megőrzésére.

Szerinte pluszpontokkal kell honorálni azokat a diákokat, akiknek testtömeg-indexe 18 és 25 közötti.

"A diplomát fontosnak tartják Franciaországban mind a gyerekek, mind szüleik, miért ne állítsuk ösztönzésül az egészséges testsúly szolgálatába?"
- veti fel Dukan megjegyezve, hogy 60 év alatt 500 ezresről 22 milliósra gyarapodott a túlsúlyos franciák serege.

Könyvének címe: Nyílt levél a leendő elnöknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.