Minél többször mossunk kezet és gyümölcsözzünk!

Esélytelen? Így előzd meg az influenzát

Ijesztő dolog elkapni a megfázást abban az időszakban, amikor egyre több embert érint az influenza, amely akár halálos is lehet. Megelőzhetjük valahogyan a betegséget?

2012.01.04 18:55ma.hu

Hogyan védekezhetünk a megfázás, az influenza ellen? A betegség ezen típusa az utóbbi években mutálódott, és gyakrabban befolyásolja mindennapjainkat.

Az új típus akár halálhoz is vezethet, ezért igyekezzünk minden módon elkerülni, hogy elkapjuk a betegséget. A legjobb módszer a megelőzésre, ha felerősítjük az immunrendszerünket, hogy harcolni tudjon a betegségek ellen.

Egy erős immunrendszer akadályt képez a különböző vírusok előtt. Egészséges táplálkozásra és vitaminokra van szükségünk napi szinten. Íme néhány hasznos tipp.

1. Hogy a szükséges vitaminkészletet beszerezzük, együnk sok gyümölcsöt és zöldséget naponta. Ez segít az immunrendszert magas készültségben tartani.

2. Fogyasszunk citrusféléket. Ezáltal sok C-vitamint juttatunk a szervezetünkbe, melyekről köztudott, hogy harcolnak a megfázás és az influenza ellen

3. Öltözzünk az időjárásnak megfelelően! Ha nem így teszünk, könnyebben lecsap ránk a betegség. A test alaposan be legyen takarva, ne a minél nagyobb divatozást tartsuk ilyenkor szem előtt!

4. Próbáljuk távoltartani magunkat a beteg emberektől, hiszen a vírus könnyen átterjedhet ránk is a levegőben.

5. Ha tüsszögünk, köhögünk, mindig tegyünk a szánk elé zsebkendőt, hogy megállítsuk a mikrobák terjedését. Majd dobjuk ki a zsebkendőt és mossuk meg alaposan a kezünket

6. A fogyasztandó gyümölcsöket és zöldségeket is mossuk meg, hogy ne maradjanak azokon se mikrobák

7. Mossunk kezet, amilyen gyakran csak tudunk, hiszen számos baktériummal kerülhetünk kontaktusba a nap folyamán

8. Lehetőség szerint ne tartózkodjunk zsúfolt buszon, metrón, villamoson, vagy csak amennyit muszáj. Itt ugyanis nagy a valószínűsége, hogy egymásnak átadják a vírust az emberek

9. Amint azt érzékeljük, hogy nem érezzük jól magunkat, látogassunk el az orvoshoz, így mielőbb utasításokat kaphatunk arra nézve, hogyan tartsuk kordában a betegséget

10. Viseljünk maszkot, ha olyan közegben vagyunk, ahol nagy az esély a betegség elkapására!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.