Egy-két héten belül találkozzunk személyesen!

Kerüld a buktát: az online kémia nem jelent semmit!

Az internetes társkeresés nem rossz dolog, hiszen az ember gyorsan kizárhatja azokat a személyeket, akik nem jöhetnek szóba, ám közös tulajdonságok alapján rátalálhat egy megfelelő személyre. Van azonban itt egy buktató...

2011.11.28 18:55ma.hu

Tegyük fel, hogy (ismét) belevetettük magunkat a netes társkeresésbe. Újult erővel, bizalommal, lelkesedéssel. Miközben a partnerkeresés ezen formája egyre népszerűbb és sokak - főleg a reggeltől estig, számítógép előtt dolgozók - számára kézenfekvő is, vannak buktatói annak, ha elsőre úgy gondoljuk, éppen a megfelelőnek tűnő hölggyel/pasival levelezgetünk.

Igen, gyors módja a netes társkeresés annak, hogy rátalálhassunk az ideális típusra", de nem árt vigyáznunk a fellobbanó lánggal.

Az alap szituáció biztató. A nő/pasi szimpatikus, külsőre tetszetős, és az eddig megtudott információk alapján sok közös tulajdonságunk van, hasonló dolgok érdekelnek bennünket. Idáig remekül alakul. A válasz levelei sosem késnek.

Ha azonban nem akarunk nagyot csalódni, nem árt, ha idejekorán bedobjuk a személyes találkozó lehetőségét. A levelezés izgalmas, kellemes dolog, imponál nekünk, jó érzéssel tölt el, reggelente/este érdeklődéssel várjuk, mi vár a levelesládánkban.

Az élő randi felvetése azonban tanácsos minél előbb. Miért? Mert ha úgy is látjuk, hogy csinos, kellemes személyiségről van szó, addig nem fűzhetünk nagy reményeket hozzá, amíg ki nem derül: vajon szemtől szemben is annak találjuk-e. Hogy tetszik, vonzónak érezzük-e akkor is? Milyen az illata? Szeretünk-e e közelében lenni?

Nem titkok, hogy az egyező kémia nélkül sajnos nem működik a vonzalom, a szerelem! Az "online kémia" hiába stimmel, nem jelent semmit, ha személyesen nem találkoztunk a potenciális partnerrel.

Sajnos fájó igazság, hogy még ha meg is van a másikban számos dolog, ami nekünk fontos, a sok-sok egyezés teljesen jelentéktelennek tűnik, ha szemtől-szemben kiderül, hogy nem érzünk vonzalmat az illető iránt - áll a Journal of Personality and Social Psychology című lap tanulmányában.

Vagyis, hiába tökéletes minden papíron, a személyes találkozó első pár percében kiderülhet, valóban megfelel-e nekünk az a nő/férfi, vagy sem! Sokan nem merik felemlíteni a személyes találkát - éppenséggel azért, mert tartanak a varázs elvesztésétől - mondja Debby Hernbick szexuális élet-kutató, könyvszerző.

Ez különösen igaz a férfiakra - állítja egy másik tanulmány, mely a Journal of Social & Personal Relationships lapban jelent meg. Ennek során nőket és férfiakat figyeltek rövid, 6 perces rapidrandik során.

Az eredmények: a pasik nagyobb mértékű interperszonális vonzást mutattak a személyes találka alapján. Az internetes társkeresés tehát kiváló lehetőség a kezdeményezésre, de mielőbb érdemes megbizonyosodni arról, személyesen is működnek-e a dolgok, még mielőtt nagyot koppannánk.

Dr. Herbnick azt tanácsolja, az e-mailezés megkezdése után 1-2 héten belül kerítsünk sort a találkozóra. Így egyikünk idejét sem pazaroljuk, és ha mégsem olyan tökéletes a másik, amilyennek hittük, legalább egy jót beszélgettünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.