Hogy ne viselkedjünk egy randevún?

Akarod még látni? - 5 dolog, amit tarts észbe a randin!

Természetes, hogy izgulunk egy randi előtt - különösen, ha valóban tetszik az illető, akivel találkánk van. Zavarunkban akár butaságot is elkövethetünk. Mit ne tegyünk az első randin?

2011.05.18 10:50ma.hu

Ha jó benyomást szeretnénk kelteni az első randevún, nem árt, ha észben tartunk néhány dolgot. Természetesen nem arról van szó, hogy szerepet játsszunk!

Csupán vannak szabályok, melyeket be kell tartani. Ez azért fontos, mert a másik csak több alkalmon keresztül ismer meg jobban minket, ám ha már az elején furcsán viselkedünk, könnyen elvághatjuk a további találkák lehetőségét.

Ami biztos, hogy nem szimpatikus az első randin:

Mivel a randin valószínűleg beülünk valahová enni és/vagy inni, az első szabály: ne viselkedjünk úgy, mint ha rá szorulnánk a másikra - ne legyen az a benyomása, hogy már alig vártuk, hogy pénzt költsön ránk. Ne tűnjön úgy, mintha hetek óta nem ettünk volna rendesen, vagy már alig vártuk volna, hogy kapjunk egy pohár bort. Ez ellenszenvet válthat ki.

Ne legyünk negatívak! Bizonyára számunkra is fárasztó lenne egy idő után, ha a randin állandóan a problémáival traktálna a másik, és azt látnánk, hogy semmiről sem a jó jut eszébe. Ne merüljünk bele a bár másik oldalán látható emberek kritizálásába, és az étel illetve ital ócsárolásába.

Túlságosan sokat ne beszéljünk se a munkánkról, se a családunkról, vagy egy problémás barátunkról - ráér az később is. Az ember azt várja a párjától, hogy szebbé tegye az életét - ám ha negatívak vagyunk, aligha fogja randipartnerünk azt gondolni, hogy megszépíthetjük a mindennapjait...

Ő megfelel-e nekem?

...ne azon járjon az eszünk a randi alatt, vajon megfelelünk-e a másiknak. Legyen a mi kérdésünk inkább, ő megfelel-e nekünk?

Vannak-e olyan tulajdonságai, melyeket értékelni tudunk, vonz-e bennünket a személye, jól érezzük-e magunkat a társaságában? Úgy viselkedik-e velünk, ahogyan szeretnénk, hogy bánjanak velünk?

A hódítás diadala Ne feledjük, hogy bár manapság a nők részéről sem furcsa, ha kezdeményeznek, a férfi mégiscsak akkor érzi legjobban magát, ha hódíthat. Ha mi is kezdeményeztünk, ezen túl bízzuk a dolgokat rá. Hadd "folytassa a munkát".

Hívjon ő randira, írjon e-mailt, tervezzen a jövőre nézve. Természetesen azt tegyük nyilvánvalóvá, hogy élvezzük a társaságát. De hagyjuk meg neki a lehetőséget, hogy újabb és újabb találkára hívjon, programokat találjon ki.

Legyünk vevők a viccre!

Nem kell komolytalannak venni a férfit, ha viccelődésre, egy kis mókára buzdít. Néha jó úgy viselkedni, mint ha még gyerekek lennénk, benne lenni minden kis butaságban. Nevetni mindenki szeret, sőt, hahotázni vicces helyzeteken! Teremtsünk ilyeneket, ne fogjuk vissza magunkat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.