Meglepő dolgok is segítenek jó formában lenni!

Szexi képek - Lányuk barátjának néznék őket: mi a 40-es sztárpasik titka?

A világhírű pasik nemcsak a szépészeti beavatkozásokban hisznek: mindenki sportol valamit és tud ajánlani olyasmit, ami az ő fittségét és fiatalos külsejét biztosítja. Mi a titkuk?

Nézze meg a legfittebb sztárpasikat! képgaléria

2011.11.21 12:10ma.hu - Fotó: screensave - celebrityscoops.net

Csúcsformában lenni 40-en felül is nem kis feladat. A középkorú színészek számára sem mindegy azonban - sőt, nekik főleg nem -, hogyan festenek, hiszen a szerepekre ennek alapján is választják ki őket.

Nemcsak a személyi edzőn és a szakácson múlik azonban, mennyire egészséges valakinek az életmódja. Mi a titka például Hugh Jackmannek, Patrick Dempsey-nek vagy Brad Pittnek?

Íme a legegészségesebb sztárpasik véleménye: hogyan maradjunk fizikailag és mentálisan is fittek?

Nézze meg a legfittebb sztárokat ITT! Hugh Jackman - Fotó: screensave.com

Hugh Jackman 43 évesen egy fitnessmasina. Naponta úszik az óceánban, rendszeresen fut és táncol is. Emellett azonban szívesen bokszol. Véleménye szerint a boxórák nemcsak súlyvesztésre alkalmasak, stressz-levezetésre is kiválóak. És ha valami nem unalmas sport, akkor az ez.

Patrick Dempsey 45 esztendős. Minden héten súlyokat emel és lelkes bringázó. Alkalmanként lovagol is, és hetente fut is. A kerékpározással plusz 500 kalóriát éget el óránként, ezért ki nem hagyná.

Az 50 éves George Clooney, annak ellenére, hogy az utóbbi időben a malária miatt kezelték, sosem hagyta magát legyűrni. Kiváló formában van, amit a jógának köszönhet. A Bikram- és a Hot jóga lelkes művelője. A jóga a testet és a lelket is formálja és erősíti. "Mindenkinek van egy időszaka életében, amikor úgy érzi, egy évtizedet öregedett. Én ezért kezdtem jógázni" - vallja Clooney.

A 47 esztendős Rob Lowe bevallottan az alkohol elhagyásával fiatalodott...Ahogy ő fogalmaz, 20 éve józan, és alacsony kalóriás ételeket fogyaszt. Még mindig gondol az italra, de inkább valamilyen adrenalinlöketet adó sportot űz helyette.

Rob Lowe egyébként akkor kapott észbe és váltott az egészséges életmódra, amikor meglátta egy magazinban saját magát, mint a "Legrosszabb strand testek" egyik sztárhelyezettjét...

Daniel Dae Kim 43 éves, aktív volt fiatalon is. Halban gazdag étrendet követ, ami jelentős mértékben segít neki fittnek maradni. "Finom, sovány fehérje és nem feldolgozott étel - ráadásul Omega 3 zsírsavban is gazdag" - mondja kedvenc ételéről Daniel. Nagyjából 50 extra kalóriát takarít meg magának minden adaggal. A halon kívül csirkét és pulykát fogyaszt.

Ki hinné, hogy Richard Gere 62 éves? Mint mondja, meditációval tartja formában testét és lelkét. Motivációt ad a mindennapjaihoz. A színész hosszú ideje buddhista, célja 1996-ban az volt a meditáció elkezdésével, hogy boldogabb legyen. Csökkenti vele a stresszt, a fájdalmat és a magas vérnyomást.

Nézze meg a legfittebb sztárokat ITT! Will Smith - Fotó: celebrityfolk.com

Barack Obama, az amerikai elnök ugyancsak az 50. életévét tapossa. Elhagyta a dohányzást, ez volt számára a legnehezebb, hiszen korábban napi 5 alkalommal biztosan rágyújtott. A neje, Michelle nagyon büszke rá, ki nem állhatta a cigarettát.

Barack Obama most jobban alszik, megerősíti a csontjait, és úgy érzi, sokat tett a dohányzás abbahagyásával a korai öregedés ellen is. Ne feledjük, hogy a cigi lerakása az erekciós zavarok ellen is hatásos.

Will Smith 43 esztendős - sosem hagyta magát eltunyulni, jó fizikai formában volt és mentálisan is szinten tartotta magát. A futásban és az olvasásban hisz. Az amerikai Mayo klinika kutatói szerint egyébként az olvasás 30-50 százalékkal csökkenti a memóriavesztés esélyét, ahogyan az ember öregszik.

Brad Pitt ma is a nők álma. A jóképű színész már 47 éves! Szerinte fittségének titka az is, hogy gyakran szerveznek családjával aktív programokat. A hat gyerekkel való játék és rohangálás alaposan formában tartja.

Emellett azonban szeret szörfözni, odafigyel arra, hogy alacsony kalóriás, kevésbé zsíros ételeket egyen, és persze kerüli a cukor fogyasztását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.