Szklerózis multiplexe volt - halálos baleset érte

Gyilkos kór: Karambolozott anya és lánya, mert nem tudott betegségéről

Meghalt az anya és kislánya is a balesetben - az asszony nem sejtette, hogy kezdődő szklerózis multiplexe van. Vezetés közben omlott össze, egy jól ismert útszakaszon...

2011.11.19 14:55ma.hu

Megdöbbentő - halálos balesetet szenvedett egy brit anya és 6 éves lánya, mert az asszony nem sejtette, hogy beteg.

Stephanie Curtis - Fotó: Wales News Service/Daily Mail

A nővérként dolgozó 35 éves Stephanie Curtis hirtelen omlott össze a volánnál. Nem tudott róla, hogy egy legyengítő betegség, a szklerózis multiplex korai szakaszában szenved.

A baleseti helyszínelők nem értették, mi okozhatta, hogy az anya nagy sebességgel belehajtott egy másik járműbe.

Végül kiderült, hogy vészhelyzet állt elő a volán mögött: Stephanie szklerózis multiplexes volt.

A nyomozás során megállapították, hogy az asszony teljesen elvesztette uralmát a családi autó felett, és nyílegyenesen nekihajtott egy Mercedesnek, melyben egy nyugdíjas nő ült.

Ez a komoly betegség okozhatja, hogy koordinációs nehézségek lépnek fel, korlátozottak lesznek a vizuális- és a motoros képességek.

Ffion, a 6 éves kislány is meghalt - Fotó: Wales News Service/Daily Mail

Mindez nagyon is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az édesanya elvesztette uralmát a kocsi felett.

Lányával, Ffionnal éppen a kórházba tartott - időpontjuk volt a kislány törött karja miatt. Sosem érkeztek meg.

Stephanie az utat jól ismerte, ezzel semmi gond nem lehetett. A gyermek azonnal meghalt - édesanyja egy nappal később, a kórházban hunyt el...

Halála után valóban bizonyítást nyert, hogy a szklerózis multiplex korai szakaszában szenvedett - de betegségét sosem diagnosztizálták.

A családtagokat teljesen lesújtották a történtek. Stephanie együtt élt a gyermekei apjával, a 36 éves Darrennel. Ffion mellett még egy lányuk született, ő most 3 esztendős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.