Újra ehet! 40 féle ételt tolerál a nő szervezete

Döbbenet! Rizsen élt túl egy évtizedet - szinte mindenre allergiás volt

Az idei lesz az 53 éves édesanya első normális karácsonyi ebédje - Micaela egy évtizede nem evett mást, mint rizst, ugyanis szinte minden ételre allergiás volt...

2011.11.16 18:55ma.hu

Számos ételre allergiás volt az 53 esztendős, angol Micaela Stafford: ha a szervezete által nem tolerált ételt evett, durva reakcióra számíthatott. Minden, ami tejtermék, glutén, gabona, cukor, olaj vagy zsír, nála nem jöhetett szóba.

Éveken át csupán főtt rizst ehetetett a tűrhetetlen fizikai reakciók miatt. Rengeteget fogyott. Szokatlan problémája komoly feladat elé állította a dietetikusokat, a gasztroenterológusokat és a neurológusokat is.

Megoldás híján a normantoni kétgyermekes anya kénytelen volt feladni munkáját és háztartásbeli lenni, hogy állapotát stabilan tarthassa.

Az elmúlt 12 évben minden karácsonykor kénytelen volt vígan falatozó családját egy tál rizs mellől nézni. "Minden évben rosszabbul lettem. Első évben a karácsonyi puding tett be, legutóbb karácsonykor pedig már csak egy kelbimbót voltam képes lenyelni."

Micaela éveken át rizsen élt - Fotó: M&Y News Agency

1999-ben kezdődött betegsége óta ez az első alkalom, hogy újra normális karácsonyi vacsorát ehet majd. Éveken át tartó hiábavaló próbálkozások után ugyanis egy klinikán dolgozó dietetikus, Diana Earnshaw kapcsolatba lépett Micaelával a Facebookon.

Azt tanácsolta, próbáljon lassan és óvatosan újra bevinni étrendjébe néhány dolgot - mára az asszony szervezete 40 különböző ételt képes tolerálni. Először például csak tiszta húslevest evett, főtt csirkéből.

Ez csupán 10-14 kalóriát jelentett étkezésenként. Végül önálló ételeket is képes volt megenni, így omlettet, bárányt: a szervezete lassan ellenállóbb lett.

Az idei karácsony alkalmával férjével és idősebbik fiával ünnepel: pulykát, kelbimbót, répát, zöldbabot, paszternákot, burgonyát, főtt libazsírt terveznek készíteni.

A puding most is kimarad, de banánt és kókusztejet már fogyaszthat a határtalanul boldog Micaela...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.