Nézze meg - rémisztően vékony Rebecca

Őrület: az anya, aki úgy néz ki, mintha a lánya testvére lenne

Testvéreknek látszanak, pedig a kislány 7 éves, az anya pedig 26! Hogyan lehetséges ez? A magyarázat lesújtó: az édesanya hosszú ideje anorexiában szenved, alig nyom többet a lányánál.

2011.11.08 16:55ma.hu - Fotó: Closer/Daily Mail

Megdöbbentően mutat egymás mellett anya és lánya - Rebecca Jones, aki most 26 esztendős, a mérlegre állva kevesebbet nyom, mint kislánya, a 7 éves Maisy. A kontraszt csak még ijesztőbb, ha egyforma ruhában mutatkoznak.

A dermesztően vékony Rebecca fél életében anorexiában szenvedett. Levesen, toast-on és energiaitalokon élte túl - még úgy is, hogy az orvosok figyelmeztették, a hiányos táplálkozás meg is ölheti őt. Ugyanakkor a lányát, Maisy-t örömmel kínálja csokival és süteményekkel...

Rebecca nem sokkal magasabb a lányánál, sokszor egyforma ruhában sétálnak - mint mondja, jót tesz az önérzetének. Nem jó dolog, de jobban érzi magát tőle, mert nem érzi úgy, hogy rettenetesen sovány. Nagyobbnak látja magát.

Döbbenet: a kislány és édesanyja egyforma ruhában - Fotó: Closer

Rebecca Jones táplálkozási rendellenessége 11 évesen kezdődött - amikor a szülei elváltak. Bánatában enni kezdett, és túl sok kilót szedett fel. Az iskolában csúfolták, elvesztette az önbizalmát.

Majd 13 évesen egyszerűen nem evett tovább rendesen. Drasztikusan lefogyott, barátai elismerően kezdték méregetni, a család pedig nem vette észre a veszélyt.

Édesanyja örült neki, hogy szépen lefogyott a lánya,
és boldogabb. Csakhogy két év múlva olyan sovány lett, hogy még a menstruációja is elmaradt. Gyenge lett, gyakran még az ágyból sem tudott felkelni.

Maisy édesapjával 19 évesen, az egyetemen találkozott. Mivel azt hitte, az anorexia miatt termékenységét is elvesztette, észre sem vette, hogy terhes. Csak amikor egy rúgást érzett...

A kórházi vizsgálaton kiderült, hogy 26 hetes terhes. "Egyáltalán nem vettem észre! - mesélte a Closer magazinnak Rebecca. - Olyan vékony voltam, mint korábban, a hasam sem változott igazán."

Az orvosok és a barátja is több evésre sarkallta, ám addigra Rebecca gyomra olyannyira összeszűkült, hogy egy normális adag ételtől rosszul érezte magát. Csak nagyon kis adagokat tudott enni.

Végül nagyjából kenyéren és céklán vészelte át a terhességet, mely alatt mindössze 3,18 kilót szedett fel. Maisy egészségesen, de nagyon kis súllyal született, és Rebecca szoptatni is képtelen volt.

Maisy születése után gyakorlatilag folyékony étrendet tartott. Olyan vékony, hogy a lánya ruhái teljesen jók rá. Osztoznak a holmikon.

Mostanra több kilót nyom a kislánya,
aki eszik a pizzából, a sütikből, a csokiból is, mint Rebecca...

"Megmondtam neki, hogy súlyos táplálkozási rendellenességem van. De tőle nem tagadok meg semmit. Tudja, hogy a problémám rossz dolog, és nem követendő példa"
- mondja a rémisztően vékony édesanya, akit a lánya is hiába próbál hizlalni.

Egy évvel ezelőtt a vérteszt azt mutatta, Rebecca kálium-szintje vészesen alacsony. A hypokalamia extrém izomgyengeséget okoz. Gyakran jár ellenőrzésre orvosokhoz, akik megmondták neki: ha nem hízik, halálos szívroham is érheti.

"Rettegek, hogy nem látom Maisy-t felnőni. Az az álmom, hogy elmehessek vele egy közös ebédre. De képtelen vagyok..."
- panaszolja az anorexiás anya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.