Mely ételek égetnek a legtöbb zsírt?

Döbbenet: akár 20 kiló mínusz évente, ha ezeket nem eszi!

Nem feltétlenül kell szigorú diéta ahhoz, hogy lefogyjunk - olykor elég, ha bizonyos ételeket rendszeresen fogyasztunk, másokat azonban elhagyunk. Éves szinten nagyon sokat jelenthet!

2011.10.20 08:15ma.hu

Érdemes az étkezési szokásaink feltérképezése, ha tartósan fogyni szeretnénk. Ezeket megváltoztatva ugyanis éves szinten igen sok kilótól szabadulhatunk meg: apránként, de hatékonyan! Lássuk, mely ételeket érdemes az étrendünkben hagynunk, és melyeket nem.

1. Reggeli narancslé:
inkább kerüljük el. A napi narancslé-óriás péksütemény (például pogácsa, kalács) párosítás elhagyásával évi 5,45 kilót veszítünk el.

2. Fogyasszunk joghurtot gyümölccsel és gabonapehellyel keverve! Egy évben 18,64 kiló mínuszt jelenthet. Ha teljes kiőrlésű termékeket adunk a reggelihez, az éves szinten mínusz 4,09 kilót jelent, a gyümölcsök hozzáadása 5,45 kilóval kevesebbet. A napi joghurt fogyasztás mínusz 0,91 kilót.

3. Uzsonnára együnk gyümölcsöt! A fekete áfonyával évente 10,91 kilót fogyhatunk. Két csészényi adag naponta ajánlott!

4. Felejtsük el a cukros kólát! Szódát vagy vizet fogyasszunk. Egy egész kiló mínuszt jelent évente. Minden cukros üdítővel ugyanis éves szinten 11,36 kilót hízunk.

5. Hagyjuk el a hideg felvágottak és sajt fogyasztását fehér kenyérrel! Évente 20 kilóval kevesebbet jelent! A teljes kiőrlésű kenyér, pulykamell és zöldségek fogyasztása sokkal egészségesebb.

6. Chipset szüntess!
Évente 19,09 klió mínuszt jelent, ha búcsút mondunk gyakori eszegetésének.

7. Az étteremben válasszunk zöldséges tálat és zsírszegény húsokat. Éves szinten 8,18 kiló mínusz.

8. Együnk banánt! 5,45 kilóval leszünk szegényebbek, ha inkább ezt esszük a munka szüneteiben, mint valami hizlaló rágcsát.

9. Remek választás a mandula is. 12,73 kiló mínusz évente. Két kis adag is jöhet naponta.

10. Vizet a cukros sportitalok helyett: 2,27 kiló mínusz évi szinten.

11. Ha szinte naponta fogyasztunk vörös húst, 10,91 kilót hízunk egy év alatt. Elhagyásával azonban közel 33 kilót fogyunk.

12. Együnk barna rizses sushit!
Nagyon finom, ráadásul évente 6,82 kiló mínuszt jelent.

13. Fagyit és süteményt csak ritkán fogyasszunk! Majdnem 2 kilót fogyunk vele egy év alatt.

15. Végül pedig egy kellemes tanács: olykor egy kis bor belefér. Az alkoholnak van az egyik legkisebb hizlaló hatása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.