A mozgás és az étrend hozzájárul, csúszik-e

Mégsem árt meg az édesség a csemetének?

Az általános vélekedéssel szemben a gyermekek nem lesznek elhízottak csak azért, mert esznek édességet.

2011.10.12 16:55ma.hu

Az édesség több kalóriát és cukrot jelent. De vajon valóban gyermekkori elhízáshoz vezet?

Egy, a Lousianai állami egyetem mezőgazdasági központja által végzett tanulmány megállapította, hogy a gyermekek és tinédzserek, akik fogyasztanak édességet, 22 százalékkal kisebb eséllyel lesznek túlsúlyosak vagy elhízottak mint azok, akik egyáltalán hozzá sem nyúlnak a csábító csokikhoz és társaikhoz.

Azon tény ellenére is, hogy több kalóriát és cukrot visznek be a szervezetükbe. Carla O'Neil tanulmányvezető szerint ennek lehetséges magyarázata, hogy az édesség-evők sokkal aktívabbak is, és kiegyensúlyozott étrendet folytatnak.

"Szeretik és meg is eszik az édességet, de kiegyensúlyozzák a kalóriabevitelt azzal, hogy mellette egészséges ételeket is fogyasztanak és eleget mozognak"
- véli a szakember.

O'Neil véleménye szerint az édesség igenis jó étel, de nem kell túlzásokba esni, mert természetesen ha a kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás mellett napi több adag cukorkát, csokit vagy süteményt töm valaki magába, az meg fog látszani rajta!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.