Mehet a beteg, ahova akar - de messziről figyelik

A csinos trikó szemmel tartja az életjeleket

Kórházban lenni nem egy jó élmény - még ha jobb formában is érzi magát a beteg, szükség van arra, hogy állapotát rendszeresen figyeljék. Erre most meglepő megoldás született.

Csinos trikó figyeli a beteg állapotát - nézze meg a képeket! képgaléria

2011.09.26 15:55ma.hu

A kórházi környezet sok esetben nyomasztó hatással van a betegekre - lehetséges, hogy ha saját környezetükben lennének, sokkal gyorsabban javulna az állapotuk.

Egy új találmány segítségével könnyen lehetővé válhat, hogy a még ellenőrzésre szoruló beteg is felkelhessen az ágyból, kimehessen az utcára, járjon-keljen, mint bárki más.

A beteg állapotát figyelő monitorra szükség van, de nem is kell azt nélkülöznie: bele van ugyanis építve a trikóba, melyet a páciens felvehet! Minden benne van, amely az ellenőrzéshez kell, de lehetővé teszi, hogy a beteg mozoghasson.

Nézze meg a képeket ITT! - Fotó: dvice.com

Figyeli a páciens szívverését, testének hőmérsékletét, és arra is képes, hogy EKG-t csináljon. Minden adatot vezeték nélküli interneten keresztül küld a központi állomásra, ahol a személyzet így rajta tarthatja a szemét a betegen.

Olyan, mintha egy GPS-szel lenne ellátva, melyen keresztül biztonságban lehet. Azt is tudják, merre jár, így nem érheti őket felkészületlenül, ha rosszul lesz.

A különös trikót - amely egyébként külsőre olyan, mint egy teljesen átlagos ruhadarab - a spanyolországi, madridi III. Károly egyetem kutatócsoportja alkotta meg.

Már tesztelték is kórházi környezetben, de további fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy arra a célra használhassák, amire készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.