Hormonokkal etették volna a náci vezért

Nem vicc: nőiessé akarták tenni Hitlert

Angol kémek úgy szerették volna kicsit kevésbé agresszívvá varázsolni a német vezért, hogy női hormonokat tesznek az ételébe.

2011.08.28 15:00medipress.hu - Fotó:healthdoctrine - purpleopurple

Az angol kémek azt remélték, hogy rendszeres ösztrogén-adagolással szelídebbé tehető a természete, így jobban fog hasonlítani könnyen kezelhető nővérére, Paulára.

Mindezt viszonylag könnyen megtehették volna, hiszen az angol kémek voltak olyan bizalmas viszonyban Hitlerrel, hogy hozzáférhettek az ételéhez – állítja most megjelent Titkos fegyverek: technológia, tudomány, és a II. világháború megnyeréséért folytatott verseny című könyvében Brian Ford, a Cardiff Egyetem professzora.

Fotó: healthdoctrine.com

"A Szövetségesek terve az volt, hogy egy kis ösztrogénnel csökkentik a vezér agresszivitását. A nemi hormonok hatásai addigra már jól ismertek voltak, és használták is őket bizonyos terápiákhoz. Hitlernek voltak előkóstolói, így értelmetlen lett volna gyorsan ölő mérget tenni az ételébe, a nemi hormon azonban sokkal lassabban fejti ki a hatását."

Paula volt az egyetlen, aki Hitler testvérei közül megérte a felnőttkort. Az 1920-as évekig titkárnőként dolgozott, ezután öccse támogatta pénzügyileg.

A háború után amerikai ügynökök kihallgatták, ám elengedték, ezután visszavonultan élt 1960-ban bekövetkezett haláláig. Nem ez volt egyetlen szokatlan kísérlet a háború befejezésére.

Voltak, akik enyvet szerettek volna dobni a náci csapatokra, hogy a földhöz ragasszák őket, mások a gyümölcskonzervek dobozaiba rejtett bombákkal, vagy rájuk dobott mérges kígyókkal próbálkoztak volna.

A legfurcsább elképzelés az volt, hogy egy óriási bálnát aggatnak tele robbanószerrel a normandiai partok közelében. A könyv így azt mutatja be, hogyan tervezték a harcoló felek bevetni a technikát céljaik eléréséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.