A női nemi hormon védelmet biztosít

Ösztrogénnel kent hímvessző, csökkent HIV-fertőzésesély

A hímvesszőre kent női nemi hormon, az ösztrogén segíthet a HIV-fertőzés megelőzésében azáltal, hogy megakadályozza a vírus belépését a péniszbe - közölték ausztrál orvoskutatók a PLoS ONE tudományos internetes oldalon.

2008.06.05 14:19MTI

Az ösztrogén hormon alkalmazása közvetlenül a hímvesszőn, megvastagítja a bőr természetes keratinrétegét -állapította meg a Melbourne Egyetem kutatóinak tanulmánya.

A vizsgálatból kiderült, hogy a bőr keratinrétege akadályt jelent a vírusfertőzéssel szemben, tehát a vastagabb keratinfelszín védheti a férfiakat a HIV-fertőzéstől. A HIV-fertőzés világszerte 40 millió embert érint.

Gyorsabban terjed azokban az országokban, ahol ritkább a férfiak körülmetélése - írják a Public Library of Science nyílt adatbázisában a kutatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.