Máris jobban érezhetjük magunkat

5 energiatrükk: fenékkel fel, vámpírral le!

Nehéz kérdés, hogyan lehet energikusnak maradni csaknem egész nap a munka, a háztartás, a gyermeknevelés mellett. Íme öt trükk, ami segít jobban éreznünk magunkat!

2011.08.18 08:29ma.hu

Inaktívnak lenni annyi, mint a testünket lényegében "alvó módba" helyezni.

Szóval előszöris talpra, emeljük meg a hátsónkat, és mozogjunk! A kutyasétáltatás is beleszámít...A fizikai aktivitás növeli a vérnyomást és az oxigénbevitelt, valamint az anyagcserét is felpörgeti és a szívet is megdolgoztatja: segítsünk szervezetünknek!

Reggel jobban esik

Ha lehet, a mozgást végezzük szabadtéren és reggel - így jobban felpörget bennünket. A természetes fény elnyomja az alvásra késztető melatonin hormon hatását, éberebbé tesz.

"Még ezt sem csináltam meg...!"


Csökkentsük le az "ezeket még mind meg kell tennem"- listánkon szereplő dolgokat a felére! Az állandó aggodalmaskodás a stressz hormon szintet növeli, a vérnyomás és a szívverés nő, végül pedig kimerültnek, lestrapáltnak érezzük magunkat.

Csak a lényegesebb dolgokra fektessünk hangsúlyt, mindent meg lehet csinálni fokozatosan is: menni fog a tennivalók listájának lefaragása. Az elvégzésük inkább ügyes szervezés kérdése. A nem sürgős teendők helyett szánjunk időt egy kis lazításra, csináljunk valami vicceset, bármit, ami feltölt!

Húzzuk ki magunkat!

Ha állandóan görnyedten ülünk, az kimerültség érzéshez és hátfájdalomhoz vezet. Ha másként nem megy, tegyünk számítógépes asztalunkra egy kis órát, állítsuk be: bizonyos időközönkénti pittyegésével arra emlékeztet majd, hogy ellenőrizzük: egyenesen ülünk-e.

Le az energiavámpírokkal!

Szomorú dolog ez: vannak barátaink, akiket szeretünk, jók hozzánk, mégis, miután találkoztunk vagy beszéltünk velük telefonon, nemhogy vidámabbnak és energikusabbnak, de sokkal fáradtabbnak érezzük magunkat. Mintha kiütöttek volna!

Nos, igen: ők sajnos úgynevezett energiavámpírok. Drámakirálynők, főként magukkal foglalkozó, megállás nélkül problémáikat soroló személyiségek. Ha kedvesek is számunkra, kénytelenek vagyunk csökkenteni a velük való érintkezést, és inkább olyanok társaságát keresni, akik feltöltenek bennünket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.