A kis hazugságokból előbb-utóbb nagy baj lesz

Szereted? 5 dolog, amit ne tegyél meg!

A szerelem nagyon jó dolog - az ember úgy érzi, méterekkel a föld felett lebeg, sose ragadtassuk viszont el magunkat annyira, hogy bizonyos dolgokat megtegyünk.

2011.08.02 10:45ma.hu

Nincs is felemelőbb érzés annál, amikor az ember szerelmes - a friss szerelem valósággal kicseréli az embert, álmodozik, a föld felett jár, nehezen tud a napi feladataira koncentrálni.

Ha azonban meg akarjuk tartani a szerelmünket, tartózkodnunk kell néhány, úgymond meglehetősen gyerekes dologtól. Ilyen például, hogy igyekszünk féltékennyé tenni a másikat - például flörtölünk a barátaival -, csak hogy érezzük, fontosak vagyunk a számára.

Ne tesztelgessük, mennyit számítunk neki, azzal, hogy olykor napokra ignoráljuk a jelenlétét. Ne próbáljuk leépíteni a barátait, csak azért, hogy több időt töltsön velünk. Lehet, hogy mi sosem tennénk ilyesmit, de higgyük el, akadnak emberek, akik azért játszanak ilyen játékokat, hogy lássák, valóban szereti-e őket a párjuk.

Csakhogy szórakozni a másik érzéseivel nem kifizetődő - sőt, csúnyán visszaüthet. Valóban azt kezdheti érezni a másik, hogy nem fontos igazán számunkra, valamint, hogy kiszúrunk vele. Ez idővel inkább csökkenteni kezdi a ragaszkodását.

Miközben mi lehet, hogy valójában odáig vagyunk érte! Ha szeretnénk tudni, hogyan érez irántunk, inkább legyünk bátrak és kérdezzük meg szemtől-szemben.

Kis hazugságok

Jó ötlet-e füllenteni azért, hogy jobban belopjuk magunkat a másik szívébe? Eleinte jó dolognak tűnik és ártalmatlannak, ám minél több ilyen kis hazugság lesz, annál keményebb később beismerni - mert előbb-utóbb kiderül például, hogy nem rajongunk egy adott együttesért...-, az igazat, és egyre kevésbé leszünk biztosak önmagunkban.

Emlékezzünk arra, hogy úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk! Nem kell tökéletesnek lennünk. Adjunk lehetőséget a barátunknak/barátnőnknek, hogy megismerje valódi énekünket.

Azt se feledjük azonban el, hogy a párunk is egy különálló személyiség - ha tehát neki is van külön programja, elfoglaltsága, netán nekiáll beszélgetni a ismerőseivel, ne rendezzünk féltékenységi jelenetet!

Véssük eszünkbe, hogy egy szerelem akkor lehet nagy eséllyel tartós, ha a két félnek megvan a szabadsága is a kapcsolaton belül.

Kellenek a barátok is

Jó tanács: a barátokat ne adjuk fel azért, mert szerelmesek lettünk. Mindig szükség lehet rájuk, ha tanácsra, támogatásra van szükség, mesélnivalónk van, vagy csupán társaságra vágyunk. Olyan barátokra persze, akik akkor sem sértődnek meg, ha éppen a párunkkal van programunk.

Ne feledjük, ha a párunk nyomására egyre kevesebbet találkozunk a családunkkal és barátainkkal, az nem jó jel és nem egy egészséges állapot...

Amennyiben a barátaink vannak olyan helyzetben, hogy éppen fülig szerelmesek, legyünk velük türelmesek, és ha úgy érezzük, kezdenek mellőzni bennünket, nyugodtan mondjuk meg nekik - érthetően és nyugodtan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.