Akik sokat ölelkeznek, tovább maradnak egy pár

A dolog, amiből nem kap eleget a pasi

Nem, nem "arra" gondolunk. Egy sokkal egyszerűbb dologról van szó, amely sokszor méltatlanul kimarad a párkapcsolatokból.

2011.07.26 14:50ma.hu

Bizony, bizony, nem másról van szó, mint az ölelésről! Egy nemrég elvégzett tanulmány szerint, amely ezer páros bevonásával készült, a gyakori ölelkezés szerepet játszott a kapcsolat boldogságában és hosszúságában a férfiak körében.

Sőt, sokkal elégedettebbnek tekintették magukat, mint akik nem részesültek annyi ölelésben.

Megan Fleming pszichológus és szexterapeuta szerint egy jóleső ölelés azt üzeni a férfinak, "szeretnék veled lenni, téged választottalak, szeretek a közeledben lenni, közel érezni magam hozzád".

Ráadásul mások előtt sem kínos, vagy túlságosan zavarbaejtő... Arról nem beszélve, hogy eközben a test közelsége, a kezek érintése felettébb izgalmas, különösen, ha az altáji részekhez préseljük magukat...

Az ölelésnek több változata is van, amellyel közelebb engedhetjük magunkhoz a másikat.

Az alkar, illetve a könyök rész érintése azért esik a férfiaknak különösen jól, mert sok idegvégződés található itt. Melegséggel tölti el őket, és felpezsdíti.

Ráadásul védelmező férfinak érzik magukat így összekapcsolódva. Gondoljunk csak bele a régi filmekbe, vagy abba, hogy hajdanán sok pár sétálgatott így.

Ha egy pár együtt fekszik a kanapén, például tévézés közben, kellemes érzés, ha a férfi feje a nő combján nyugszik, mint valami párnán. Nemcsak biztonságérzetet ad, de az érzékeny füleket is círógatni lehet....

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.