Hotelőrség az éjszaka csendjéért

"Antihorkolizmus" Nagy-Britanniában

Horkolásőrséggel láttak el több szállodát Nagy-Britanniában az éjszakai csend őrzése végett.

2011.07.24 08:03MTI

A Crown Plaza hotelekben - Londonban, Leedsben és Manchesterben - szereltek fel több folyosót horkolást figyelő személyzettel, amelynek az a dolga, hogy ha horkolást hall, kopogtasson a hangforrás szobájának ajtaján és csendesebb alvást kérjen a vendégtől.

A nevezett szállodáknak csak két emeletén alakítottak ki csendzónát azon vendégeknek, akik különösen felszínesen alszanak és nagyon zajérzékenyek. Aki viszont "lóbőrhúzó" közülük, több horkolása után mehet át a normál részlegbe, ahol nincs síri csönd.    
   
A "lóbőrőrség" mellett horkolást elnyelő szobákkal is próbálkoznak ezek a szállodák. Különlegesen hangszigetelt falak, horkolásgátló párnák és egyéb eszközök hivatottak biztosítani a horkolásmentes éjeket.
   
Nagy-Britanniában az emberek 40 százalékát érinti a horkolás problematikája - jegyezte meg a Yahoo! amerikai hírpotál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.