Tom Cruise már nem zavarja Katie Holmest

Itt a legújabb őrület: Horkolószoba hollywoodi sztároknak!

Vajon hány házasság fut zátonyra azért, mert valamelyik fél horkol, míg a másik álmatlanul forgolódik ágyában és válogatott gyilkossági módok peregnek az agyában? A megoldás: horkolószoba!

Katie Holmes családostul és Tom Cruise-zal filmpremieren képgaléria

2011.07.05 09:39ma.hu

A különc sztároknál már eddig is divat volt atombunkert és pánikszobát építtetni a luxusvillákba, de most újabb "kötelező kellék" jelent meg a hollywoodi építészek listáján: a horkolószoba. Állítólag maga Tom Cruise is kialakíttatott ilyet fényűző Beverly Hills-i házában, mert korábban már annyira zavarta horkolásával Katie Holmest, hogy már-már házasságuk is veszélybe került.

Igaz, ennek nem kizárólag a horkolás volt az oka, de a pár már jó ideje külön tölti az éjszakáit. A horkolószoba a 49 éves sztár villájának hátsó részében található, nem túl messze azoktól a hálószobáktól, amelyekben Katie, valamint lányuk, Suri alszik. A színészházaspár egyik vendége azt mondta: a szoba olyan jól van hangszigetelve, hogy ha becsukják az ajtót, tényleg semmi nem hallatszik ki, bármennyire hangosan is horkoljon az illető.

Fotó: The Superficial (A galériához KATT a képre!)


De nemcsak Cruise 20 millió fontos ingatlanjában alakítottak ki ilyen speciális helyiséget. Pierre Stooss, egy hollywoodi ingatlanügynök szerint a horkolószoba egyre népszerűbb. "Eleinte csak egyedi esetként fordult elő, de aztán elterjedt a híre és ma már mindenki ilyet akar a maga területén is" - mondta. "A lényeg, hogy amennyire csak lehet, hangszigetelt a szoba, így nemcsak kifelé nem mennek a hangok, de a horkoló emberre is nyugtatólag hat a csönd."

Az emberek 45 százaléka horkol alkalmanként, 25 százalékuk viszont állandóan zajt csap alvás közben. Ezen belül a férfiak körében fordul elő gyakrabban a probléma, mert jobban ellazul a szájpadlásuk.

De nem Tom Cruise az egyetlen híresség, aki a fenti probléma ellen így harcol. Híres horkoló volt például Winston Churchill, Liz Taylor, David Arquette pedig olyan hangosan horkolt, hogy exfelesége, Courteney Cox azt mondta, még a falak is rázkódtak, ha a színész elaludt.

A 68 éves Judith Sheindlin, a Judge Judy című nappali tévéshow vezetője is beismerte a közelmúltban, hogy 23 hektáros connecticuti birtokán kialakított a házában egy horkolószobát. "Van egy külön szoba erre a célra, amit nem feltétlenül a férjem használ. Azt mondták, én is horkolok - de én nem szoktam hallani magam" - viccelődött.

Még több hír a horkoló és nem horkoló sztárokról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.