Alig használtak effekteket és kaszkadőröket

Tom Cruise őrült, de elszánt volt: tényleg lógott!

Szinte minden jelenetet, még a legveszélyesebbeket is Tom Cruise maga végezte el a Mission Impossible 4. részében. Brad Bird rendező elárult néhány kulisszatitkot.

Családi idill: Katie Holmes, Tom Cruise és Suri képgaléria

2011.04.27 12:29ma.hu

Korábban már maga Tom Cruise is hasonlókat mondott, de Brad Bird rendező a forgatások végeztével megerősítette: csak a legveszélyesebb jelenetekhez használtak a főszereplő helyett kaszkadőrt a készülő Mission Impossible-film felvételei közben.

A rendezőnek azért volt különleges élmény ez a film, mert ezelőtt többnyire animációs filmeket készített, és mint mondta, hozzászokott, hogy mindent meg lehet oldani, megabájtok kérdése az egész - most viszont teljesen új hozzáállást kellett megtanulnia.

"Szó szerint mindent el kell előre dönteni, és semmi sem magától értetődő. Nem teheted meg, hogy odamész valahova és azt mondod: ez jól néz ki, és már indítod is a kamerát. El kell dönteni, hogy jók-e a fák, látszik egy vasúti pálya, meg kell nézni, milyen széles az út... Elképesztő időt és energiát kell az előkészületekre fordítani, ez döbbenetes" - mondta az Entertainment Weeklynek adott interjújában.

Tom Cruise a Burj Kalifa oldalán lógva (További képek a galériában)


Ráadásul kicsit át is esett a ló túlsó felére, mert annyira el akart szakadni az animációtól, hogy már a forgatás elején kikötötte, a lehetőségekhez mérten minél több eredeti jelenetet szeretne felvenni. Végül őt magát lepte meg a legjobban, hogy Tom Cruise ezt annyira komolyan vette, hogy számos valóban veszélyes jelenetet elvállalt, és csak a legvégső esetben egyezett bele, hogy kaszkadőr vegye át a szerepét.

Így tehát amikor azt látjuk a majdani filmben, hogy Tom Cruise a világ egyik legmagasabb épületének, a Burj Kalifának az oldalán lóg egyetlen kötélen - akkor tényleg őt látjuk lógni!

Az első ízelítőket csak májusban adják ki, ezért addig mindössze néhány pillanatkép alapján lehet elképzelni, mi mindent csinált a híres színész és mire lehet a filmben számítani, de az biztos, hogy Brad Bird a népszerű akció-trilógia folytatását is lebilincselő módon rendezte meg!

Még több újdonság Tom Cruise-ról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.