6 furcsa tévhit az önkielégítésről

Ha maszturbálsz, szőrös lesz a tenyered?

Csökkenő nemzőképesség, szőrös tenyér, nemi betegség, pattanások és a látás romlása: mítoszok, amelyeket a maszturbálás következményeinek tartanak. Lássuk, mi az igazság!

2011.07.17 12:00kamaszpanasz.hu

1. Mítosz:

Jobban elfogadható, ha a fiúk maszturbálnak, mintha a lányok.
Tény: teljesen természetes a maszturbáció mindkét nem számára – a fiúk és a lányok egyaránt csinálják.

2. Mítosz:

Azok a gyerekek, akik maszturbálnak, olyan szexuális információkat szereznek, amik nem helyesek az ő korukban. Tény: A gyerekek születésüktől fogva érintések során fedezik fel a testüket. Megtanulják, hogy ez jó érzés. Ha a maszturbáción kívül más szexuális tevékenységgel is kapcsolatba lépnek, akkor az már lehet nem megfelelő szexuális információ számukra.

3. Mítosz:

A maszturbáció pattanásokat és a látás romlását is okozhatja.

Tény: Ez az állítás nyílván ahhoz a tényhez kapcsolható, hogy a tinédzserek abban az időszakban kezdenek el maszturbálni, amikor beüt a pubertáskor - ami egyet jelent a pattanások megjelenésével és sok tininek ilyenkor kell elkezdeni szemüveget hordania is.

4. Mítosz:

A maszturbáció során nemi betegségeket is elkaphatunk. Tény: A szexuális úton "terjedő" betegségekhez két ember kell. Tulajdonképpen a közös maszturbációt is egyes szexet oktató kurzusokon úgy oktatják, mint egy módszert, amivel el lehet kerülni ezeket a betegségeket.

5. Mítosz:


A maszturbációtól szőrös lesz a tenyered. Tény: A felnőttek 98%-a állította, hogy maszturbált már élete során. Egyről sem tudni, akinek szőrös lett volna a tenyere...

6. Mítosz:

A tinédzsereknek nem ajánlott túl gyakran maszturbálni, mert az csökkenti a nemzőképességet. Tény: A tinédzsereknél teljesen normális, ha többet maszturbálnak, mint a felnőttek, mert a hormonszintjük ilyenkor magasabb, mint bármikor lesz az életükben...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.