Tévhitek a közös örömszerzésről

Maszturbáljunk közösen?

Rengeteg tévhit, pletyka és egyéb szóbeszéd kering a közös maszturbálásról, annak pontos fogalmáról, hasznosságáról, és veszélyeiről - Ezeket a tévhiteket, mítoszokat ideje helyre tenni, és egy valós képet adni a kölcsönös maszturbálásról.

2011.06.26 15:00kamaszpanasz.hu

A közös (vagy kölcsönös) maszturbáció azt jelenti, amikor 2 vagy több személy megérinti, masszírozza, vagy simogatja a másik nemiszervét, általában szexuális örömszerzés, orgazmus céljából - ami a legtöbb esetben be is teljesül.

Néha az önkielégítés eme formája része lehet egy kemény pettingnek – párok között -, de ugyanúgy végbemehet barátok közt is. Amikor az aktus barátok között valósul meg, a kapcsolat sokkal inkább tekinthető egy „szexuális-barátságnak”, mint egy érzelmekkel teli kapcsolatnak.

A közös maszturbálás csak néha-néha valósul meg ténylegesen. Legtöbbször ugyanis, a köznyelvben helytelenül elterjedt fajtáját végzik. Ekkor többen összegyűlnek, és spontán maszturbálnak, de senki sem nyúl a másikhoz.

Ezt tévesen hívja a köznyelv közös, vagy kölcsönös maszturbálásnak. Ugyanis a maszturbálás e módjának rizikófaktorai és hatásai semmiben sem különböznek az otthoni egyedül végzett maszturbálástól.

Kockázatok

„Kemény pettingként” – ha azt a deréktől lefele és az alsóneműkön belül végeztétek – könnyen érintkezhettek a másik testváladékával, például spermiummal, melyet akaratlanul a kezetekkel adtatok át a másiknak.

Veszélyes a közös szex játékok alkalmazása is. Könnyen elkaphat a barátnőd valamilyen szexuális úton terjedő betegséget, vagy akár terhes is lehet. (Igen, a spermium igenis képes élni a szervezeten kívül is, bár tény és való, hogy csak rövid ideig.)

Előnyök

A kölcsönös maszturbálás közben kellemesen és izgatottan érzed magad, ráadásul természetes módon válsz szexuálisan felnőtté. A maszturbálás e módja kitűnően alkalmas arra, hogy megismerjétek egymás igényeit, vágyait, és hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz.

Könnyen megtanulhatod, hogy mi is az ami jó a partnerednek, így később – ha a szexre kerül sor – már nem fogsz tanácstalanul állni, ha valami nem úgy jön össze.

Sokan – akik egy barátjukkal maszturbáltak – úgy érzik, hogy ez megerősítette a kapcsolatukat, mivel megengedték egymásnak, hogy megismerjék, hogyan is reagál testük egy másik emberre, a szexuális ingerekre.

A felnőttek egy része, különösen a férfiak, a legújabb szexuális kísérleteiket maszturbálás közben végzik el. Néha egyszerűen csak együtt maszturbálnak, de van, amikor közös kapcsolat, kontaktus is kialakul köztük.

Azonban ez semmilyen értelemben NEM jelenti azt, hogy valaki homoszexuális!

Speciális kockázatok

A testfolyadékok terjesztése, „átragasztása” az egyik fél nemi szervéről a másik nemi szervére, azon kívül, hogy akár terhességet is okozhat, komoly betegségeket is magában hordozhat.

Ilyen módon AIDS, HIV, szifilisz, gomba, herpesz és még számtalan nemi betegség (STD) kapható el. Ezért fontos, hogy megfelelően készüljünk fel ezekre az alkalmakra is.

A legjobb védelem, ha pontosan tudjuk a partnerünk/ partnereink „szex-történelmét”. Jó, ha a közelmúltban elvégzett egy STD tesztet, aminek eredményét mi nekünk is látni kell, így biztosak lehetünk, hogy nem csak szóbeszéd, amit a partnerünk mond.

- Ne osszuk meg alapos fertőtlenítés nélkül a szex játékokat, bár a legjobb, ha egyáltalán nem adjuk kölcsön a másiknak.

- Győződj meg arról, hogy egyáltalán nincs ondó az ujjaidon, vagy egyéb testrészeden, és hogy ez még véletlenül se kerüljön a vagina közelébe. 

- Emellett a közös maszturbáció, és a kemény petting, komolyan megnöveli az STD-k terjedésének kockázatát.

A maszturbálás természetes módja tested felfedezésének, ám mindig figyelj oda a biztonságra, hogy elkerüljétek a nem kívánt terhességet és az STD-ket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.