Borut Pahor találkozna Orbán Viktorral

A Külügyminisztérium visszautasítja a szlovén kormányfő kritikáját az alaptörvényről

A Külügyminisztérium visszautasítja Borut Pahor szlovén kormányfő kritikáját a magyar alaptörvényről és néhány más, a jelenlegi kormányzati ciklusban megalkotott jogszabályról, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személyéről.

2011.06.20 19:29MTI

A szlovén miniszterelnök levélben fordult magyar kollégájához, egyúttal jelezte, hogy személyes találkozón szeretné tisztázni a kérdést.
   
A tárca közleményében kifejtette: a bírálatok május 28-án, egy a szlovén sajtó képviselőivel folytatott háttérbeszélgetésen hangzottak el.

Az ügyben Prőhle Gergely helyettes államtitkár múlt kedden hivatalában közölte Szlovénia budapesti nagykövetével, Darja Bavdaz Kurettel, hogy magyar részről visszautasítják a szlovén kormányfő által elmondottakat, egyúttal kijelentette: elvárják, hogy a szlovén fél nyilatkozatban reagáljon a történtekre - tájékoztattak.
   
Mint kiemelték: a magyar reakció eredményeként Borut Pahor hétfőn a ljubljanai magyar nagykövetnek személyesen adta át Orbán Viktornak címzett levelét, egyben jelezte, hogy személyes találkozón szeretné tisztázni a kérdést a kiváló magyar-szlovén kapcsolatok megőrzése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.