Hoffmann Rózsa vizsgálatot kezdeményezett

Mi lesz Pokornival? A Fidesz etikai bizottsága holnap dönthet

Kedden tárgyalja a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményezett Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen.

2011.06.06 18:44MTI

 Az etikai bizottság ülésére mindkét érintettet meghívták.
   
Egy napilap május végén hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes Pokorni Zoltánnal, a parlament oktatási bizottságának elnökével szemben.
   
Pokorni Zoltán az etikai vizsgálattal összefüggésben május 26-án úgy nyilatkozott, sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját.
   
Az oktatásért felelős államtitkár május 31-én azt közölte, szándéka nem változott, a nyilvánosság kizárásával kívánja tisztázni, helyes vagy helytelen, ha az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke folyamatosan a médiában bírálja a kormány és az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.