Harrach szerint több kérdést kell tisztázni

Mi lehet Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán között?

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szakmai kérdésekben, elvi, eszmei álláspontokban és személyes síkon lát tisztázni valót Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke között.

2011.05.25 16:24MTI

A beszélgetés időpontját még egyeztetik.
   
Harrach Péter szerdán azt mondta, nem pártok közötti konfliktus Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnökének vitája, de szükség van tisztázó beszélgetésre az érintettek bevonásával.
   
Töb napilap is írt arról, hogy nem etikai vizsgálat várható. Előbbi sajtóorgánum arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd. Előzőleg már nyilvánosságra került, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben.
   
A tisztázó beszélgetés időpontja egyeztetés alatt áll - mondta Harrach Péter, hozzátéve: azon Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán mellett Varga Mihály a Fidesz alelnöke mellett ő is részt vesz.
   
Harrach Péter azt mondta, hogy három területen lát tisztáznivalót, a szakmai kérdésekben, az eszmei álláspontok területén és személyes síkon.
   
Szakmai kérdéseknek természetesen van helye a szövetség életében, ezeket, ahogy a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, a szövetségen belül is meg kell tárgyalni - mutatott rá.
   
Az elvi álláspontokat tekintve nehéz tagadni, hogy Hoffmann Rózsa markáns kereszténydemokrata-konzervatív állásponton van, és az is nyilvánvaló, hogy Pokorni Zoltán "elvi megfontolásaiban vannak liberális elemek" - mondta. Harrach Péter szerint a szakmai és elvi vitákat a Fidesz-KDNP oktatási kabinetjében érdemes lefolytatni.
   
A KDNP-s frakcióvezető bízik benne, hogy személyes ellentét és feszültség nincs.
    Úgy fogalmazott: mindkettejük védelmében szerencsés lenne, ha Pokorni Zoltán nem adna okot olyan találgatásokra, hogy "utódját azért bírálja, mert személyes ambíciói útjában áll".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.