Hoffmann Rózsa kezdeményezi, döntés még nincs

Etikai vizsgálat indul Pokorni ellen?

Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke közölte: megkapta a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen; a testület azonban még nem döntött róla.

2011.05.25 17:58MTI

Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.
   
A Fidesz etikai bizottságának elnöke, Kontrát Károly azt mondta, a testület a párt alapszabályának megfelelően fog eljárni az ügyben.
   
Napilapok szerdán még arról írtak, hogy nem etikai vizsgálat várható az államtitkár és a fideszes oktatáspolitikus vitájának ügyben. Előbbi arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd.

Előzőleg a Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben.
   
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, e tisztázó beszélgetésnek - amelyen a két érintett mellett ő és Varga Mihály Fidesz-alelnök is részt vesz majd - az időpontját még egyeztetik. Információk szerint ezt még azt megelőzően megtartják, hogy az etikai bizottság dönt arról, indít-e etikai vizsgálatot.

Egyes források szerint, mivel egy Fidesz-elnökségi tag és egy államtitkár vitájáról van szó, az ügyről Varga Mihály tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.