Szegénynegyedektől mentes országot akar a vezetés

Kiút a nyomorból? 32 millió embert emelne fel az indiai kormány

Jóváhagyta az indiai kormány pénteken azt a becsvágyó tervet, amely 32 millió, nyomornegyedekben tengődő indiainak biztosítana a közeljövőben emberhez méltó életkörülményeket.

2011.06.03 13:40MTI

A nyomornegyedek fokozatos felszámolását célzó programot csütörtökön fogadta el a Manmohan Szingh vezette kabinet. Az elképzelés szerint az első lépésben 250 város peremkerületeiben építenének alacsony költségű házakat, és ezzel 100 ezer indiai számára nyújtanának megfelelő lakhatást.

A terv szerint még 2017 előtt az egész országban megindulna ez a rehabilitációs program.
   
A hivatalos közleményben az áll, hogy a projekt célja a peremkerületek fejlődésének elősegítése, a nyomornegyedek terjedésének megállítása, s egyúttal a méltó élethez és a tulajdonhoz való jog biztosítása. Becslések szerint az 1,2 milliárd lakosú Indiában 2012-re a 93 milliót is elérheti a nyomornegyedekben élők száma.
   
A helyi média közlése szerint Pratibha Patil indiai államfő két évvel ezelőtt azt a bejelentést tette, hogy 2015-ig felszámolják az ország nyomortanyáit, de a hatóságok ennek a célnak az elérését most 2020-ra halasztották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.