Még a héten bejelentik a jelölt személyét

India szerint 2-3 napon belül a felzárkózók is jelöltet állítanak az IMF élére

India jelenleg tárgyal a felzárkózó országok csoportjával, hogy állítsanak saját, közös jelöltet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető posztjára. Indiai kormányforrások szerint a jelölt személyét még a héten bejelenthetik.

2011.05.25 16:58MTI

A valutaalapon belül egyre nagyobb befolyású BRICS országok - Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika - élesen bírálják az európai tisztviselőket, amiért azt sugalmazzák, hogy az IMF következő vezérigazgatója automatikusan Európából kell érkezzen.
   
A magát megnevezni nem kívánó indiai kormányforrás szerint a közös jelölt mexikói, brazil vagy dél-afrikai kell, hogy legyen.
   
A forrás szerint Indiának nincs saját jelöltje, miután a legesélyesebb, Montek Szingh Ahuluvalia életkora miatt nem jöhet számításba. India így Trevor Manuel korábbi dél-afrikai pénzügyminisztert támogatná, ő viszont nem élvezi számos felzárkózó ország bizalmát.
   
Hétfőn Mexikó saját jelöltet nevezett meg Agustin Carstens személyében, szerdán Christine Lagarde jelentkezett a poszt közös európai várományosaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.