A Gyurcsány-Orbán-meccs megöli az MSZP-t?

Puch: Orbán nem kritizálta saját pártját, Gyurcsány viszont igen

Az MSZP pártigazgatója szerint Gyurcsány Ferenccel ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök soha nem a nyilvános bírálatban látta a saját, "megroggyant" oldalának újjáépítését.

2011.05.18 18:05MTI

Az MSZP volt pénztárnoka arra a felvetésre, hogy egyesek szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő azt teszi 2011-ben, amit Orbán Viktor 1994-ben, azaz "egy katasztrofális vereség után szervezi újra saját oldalát", kifejtette: "gondoljunk bármit a hivatalban lévő miniszterelnökről, ő soha nem a nyilvános bírálatban látta az 1994 után megroggyant jobboldal újjáépítésének legfőbb eszközét. Orbán nem kritizálta saját pártját, ezt Gyurcsányról nem mondhatjuk el".
   
Puch László szerint Gyurcsány Ferenc olyan politikus, aki a biztos vereség tudatában elmenekült, elhagyta a zászlót, és most mégis vinni akarja. "Ez a probléma. Látni kell, hogy semmilyen automatizmus nem biztosítja Orbán Viktor kormányának leváltását: ehhez nemcsak társadalmi hangulat, hanem belső erő is kell. Ám egy viszálykodó, személyzeti ügyekkel elfoglalt párt képének erősítésével még az esélyt sem adjuk meg magunknak" - mondta a szocialisták pártigazgatója.
   
Hangsúlyozta, szerinte nem lehet az MSZP érdeke az, hogy a magatartását a revánspolitika határozza meg. "Nem szabad a Gyurcsány-Orbán-meccs visszavágójára készülnünk, mert az tönkreteszi a szocialista pártot" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.