Gyurcsány nem megy szembe az MSZP-vel?

Molnár Csaba: meglepő és felesleges Puch ingerültsége

Molnár Csaba szerint meglepő és felesleges az az ingerültség, amellyel Puch László, az MSZP pártigazgatója Gyurcsány Ferencről és szándékairól nyilatkozott egy interjúban.

2011.05.17 14:38MTI

A volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform alelnöke azt mondta: Puch állításával szemben nem céljuk az MSZP elfoglalása, és az sem, hogy új pártot alapítsanak.
   
Puch László kedden megjelent interjúban arra kérte Gyurcsány Ferencet, hagyja békén az MSZP-t, és ne ártson tovább. Szerinte a szocialista párt alapvető érdeke, hogy vezetésében megszűnjön a jelenlegi kétfejűség, miközben a volt kormányfő úgy kalkulál, minél rosszabb állapotba kerül az MSZP, annál nagyobb esély nyílik előtte a párt elfoglalására.

"Türelmetlen, impulzív, a cél érdekében semmilyen eszköz sem drága neki, forradalmi hevületében mindent fölrúg, lebont. Csakhogy soha semmit nem épít a romok helyén" - mondta a volt miniszterelnökről Puch László, hangsúlyozva, ha Gyurcsányban nincs belátás, "egyetlen lehetőségünk marad: a politikai elszigetelés".
   
Molnár Csaba szerint Puch László félreérti törekvéseiket és a baloldalon zajló folyamatokat. A Gyurcsány-platform alelnöke azt mondta: hibás értelmezés, hogy a volt miniszterelnök szemben áll az MSZP-vel, sőt, szerinte "Gyurcsány kontra Mesterházy ügy sincs a szocialista pártban".

Kitért arra: bár Puch az ellenkezőjét állítja, a Demokratikus Koalíció pártszavazási kezdeményezését sokan támogatják az MSZP-ben, ezt mutatja, hogy két nap alatt több mint ezeregyszáz aláírást gyűjtöttek mellette.
   
Molnár Csaba úgy vélte, Puch László "ingerültségét" a pártszavazási kezdeményezés szülhette, de - folytatta - a pártigazgató nyilatkozatának "hőfoka" már csak azért is indokolatlan, mert az MSZP elnöksége és frakciója is úgy döntött, hogy a pártszavazás kiírására kéri a választmányt.
   
A Demokratikus Koalíció vezetőinek nincsenek hatalmi ambíciói - válaszolta Molnár Csaba a párt elfoglalásának esetleges szándékát firtató kérdésre. Mint mondta, céljuk az MSZP megújítása, és ennek az elképzelésnek a baloldal egymilliós szavazótáborában is nagy a támogatottsága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.