Személyes adatokat tartalmazott a kimutatás?

Gyurcsány: feljelentést teszünk a Magyar Nemzet ellen

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Platform vezetője közölte: feljelentést teszünk a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent kimutatás miatt, melyet a lap a szocialista párt néhány tagjáról készített és személyes adatokat tartalmazott.

2011.05.12 18:52MTI

A volt miniszterelnök, aki a Baloldali páholy elnevezésű rendezvényre érkezett a Tisza-parti városba, hogy az ország helyzetéről és az MSZP, valamint a Demokratikus Koalíció Platform terveiről tartson előadást, sajtótájékoztatóján elmondta: a napilap nem rendelkezhetne ilyen adatokkal, ez politikai bűncselekmény.
   
A Magyar Nemzet birtokába került részletes tagnyilvántartásból az derül ki, hogy az ötezer főt sem éri el a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció tagjainak száma. Az újság részletesen ismerteti, hogy melyik megyében mennyi tagja van a platformnak.
   
Gyurcsány Ferenc közölte: úgy látja, hogy a magyar jobboldal változatos eszközökkel és rendületlenül támadja a szocialistákat. Vadásznak rájuk és kémkednek ellenük. "Ami eszköz van a kezünkben, használni fogjuk, hogy megüzenjük: nem olyan országban akarunk élni, ahol ezt megcsinálhatják".
   
A "vehemens" támadást a politikus a Fidesz népszerűségvesztésének tulajdonította. Mint mondta „utoljára tíz évvel ezelőtt volt ilyen kevés támogatója a Fidesznek, mint most".
   
Elmondta, baráti és kollegiális viszonya van Botka Lászlóval és Ujhelyi Istvánnal. A szegediek az elmúlt nyolc évre büszkék lehetnek, a város szebb lett, mint valaha, és átadták a Makó felé elkerülő utat. Abban, hogy a város sikeres, nagy szerepe volt Szeged polgármesterének, Ujhelyi Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének, és a szocialista képviselőknek.
   
"Úgy tekintek Botka Lászlóra, mint akinek ragyogó karriere lesz a magyar politikában, megvan hozzá minden tehetsége és képessége."
   
Arra az újságírói kérdésre, hogy akár Orbán Viktor ellenfele is lehetne-e, úgy válaszolt, "a képzeletünk határtalan".
   
A Demokratikus Koalíció Platform vezetője mintegy 300 szimpatizáns előtt tartott előadást az ország helyzetéről valamint a jövőbeli tervekről.
Közben a Jobbik helyi szervezete demonstrációt szervezett a politikus ellen.
   
A csaknem félszáz tüntető dobokkal kísérve és kihangosítóval skandálta, hogy "Gyurcsány takarodj", valamint azt, hogy "hazaáruló!". Néhány transzparens is előkerült, egyiken például a "Hol a pénzünk? Vissza a lopott vagyont!" felirat állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.