Méltányos, fenntartható, környezetbarát fejlődés

Fazekas: kialakultak az EU közös agrárpolitikájának 2014-től érvényes elvei

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, beszámolva a magyar EU-elnökség munkájáról az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén azt mondta: az Európai Unió agrárminisztereinek tanácsa több mint kétharmados többséggel elfogadta a Magyarország által beterjesztett, 2014-től érvényes közös agrárpolitika alapelveit.

2011.05.03 13:06MTI

A március közepén nagy többséggel elfogadott dokumentum jelentősége abban van, hogy a közös agrárpolitika (KAP) a   fenntartható, környezetbarát fejlődés mellett a jövőben méltányosabbá válik - közölte a vidékfejlesztési miniszter.
   
A méltányosabb kifejezés a balti államok kérésére került bele, és a következő, 2014-2020. évi költségvetési időszakra az eddigieknél kiegyenlítettebb támogatási politikát jelent - tette hozzá.
   
Fazekas Sándor elmondta: "számunkra igen fontos, hogy az elfogadott dokumentum teljes mértékben összhangban van a magyar érdekekkel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.