Legalább hétmilliárdnak kelt lába

Tíz nagy agrárügyet vizsgál Budai Gyula

Csak a mezőgazdaságot érintően tíz nagyobb ügyben zajlik az elszámoltatás.

2010.12.29 07:06Magyar Nemzet

Ezt mondta Budai Gyula a Magyar Nemzetnek.

A lap szerdai számában az elszámoltatási és korrupció ellenes kormánybiztos elmondta, hogy közraktározási ügyekben körülbelül hétmilliárd forintot veszített az állam.

Kiemelte az agrárintervencióval kapcsolatos visszaéléseket, különös tekintettel az intervenciós készlethiányokra, a raktározási anomáliákra.

Vizsgálják a földalapkezelő több földértékesítését is - tette hozzá.


Utalt arra, hogy nemcsak Sukorót és Bábolnát érintően, hanem további komoly ügyekben is zajlanak földügyleteket és az agráriumot érintő vizsgálatok.

A vizsgálatok által érintett ügyek, illetve területek között említette még a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal informatikai beruházásának és autóparkcseréjének ügyét, illetve a bakonyi vadászterületek kijelölését, valamint a vidékfejlesztési pénzek elköltését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.