Kóbor kórlapok

Fals halál: összekevertek két beteget a mohácsi kórházban

Összekevertek két beteget a mohácsi kórházban a közelmúltban: egy nőt az édesanyja haláláról értesítettek, pedig annak a szobatársa hunyt el.

2011.04.30 14:25MTI

Bencsik Ferencné, akinek édesanyja három héten keresztül feküdt a kórház intenzív osztályán, elmondta: egy péntek délután az intézmény egyik orvosa közölte vele telefonon, hogy hozzátartozója néhány perccel azelőtt elhunyt - adta hírül szombaton a bama.hu internetes hírportál.

A család a kezdeti sokk után hozzálátott a temetés szervezéséhez, két nappal később azonban újra csörgött Bencsik Ferencné telefonja, és kiderült, nem az édesanyja, hanem annak kórházi szobatársa hunyt el. A hozzátartozók azonnal a kórházba rohantak.

Szerettük valóban életben volt.


Bencsik Ferencné szerint az történhetett, hogy az egyik orvos összecserélte a kórlapokat. Megjegyezte, az ő édesanyja hat nappal később távozott az élők sorából.

Az eset miatt nincs kártérítési igénye, a kórház igazgatója elnézést kért a történtekért - olvasható a hírportál cikkében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.