Balesetveszélyessé vált az eső miatt

Vörösiszap-katasztófa: az időjárás miatt leállt a szennyező anyag szállítása

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka közölte: a rossz idő miatt leállították a külterületekről összegyűjtött vörösiszap és a bontási törmelék szállítását a tavaly októberi katasztrófával érintett településeken.

2011.04.14 10:51MTI

Muhoray Árpád elmondta, hogy az eső miatt balesetveszélyessé vált a szennyező anyag beszállítása az ajkai timföldgyár tározójába, és a devecseri házak bontási törmelékének elszállítása is szünetel.
   
A parancsnok tájékoztatott arról is, hogy a lakóparkok építése az ütemterv szerint halad, már valamennyi ház tartófala elkészült, hatvan ház belső munkálatain dolgoznak a szakemberek.
   
A térségben szerdán 901-en dolgoztak 264 munkagéppel.
   
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka melletti egyik iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. A vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.