Erősítjük Európát

Nem szólunk bele a japán katasztrófába

Mivel Magyarország az unió soros elnöke, ebben a félévben az OKF látja el az Európai Unió Polgári Védelmi Szervezetének elnöki tisztségét, de mivel Japán messze van, nincs szükség intézkedésekre.

2011.03.12 22:21MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint a Japánban történt földrengés káros következményei a nagy távolság miatt Magyarországra nem juthatnak el, ezért kormányzati intézkedés nem szükséges az ügyben.

Az OKF szombat délután egyeztető értekezletet tartott mindazon tárcák és országos hatáskörű szervezetek vezetőinek részvételével, amelyeknek információjuk és hatáskörük van a Japánban kialakult helyzet Magyarországot esetlegesen elérő hatásának elemzésére. Az állami szervezetek folyamatosan figyelemmel kísérik a Japánban történt súlyos katasztrófahelyzetet és a tényekről rendszeresen tájékoztatják a közvéleményt.

Kitért arra is, hogy mivel Magyarország az unió soros elnöke, ebben a félévben az OKF látja el az Európai Unió Polgári Védelmi Szervezetének elnöki tisztségét, ezért a katasztrófavédelem haladéktalanul megkezdte az információgyűjtést, az EU brüsszeli központjában működő polgári védelmi szervezetet pedig egy további hivatásos katasztrófavédelmi tiszttel erősítette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.