Kőbe vésve

Novák Előd végre holokauszt-emlékművet koszorúzott

"Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak" - áll annak az emlékműnek a hátulján, amelyet Novák Előd Jobbik-alelnök koszorúzott a Becsület Napján - véletlenül.

2011.02.25 15:48ma.hu

A Becsület Napja megemlékezés keretében, a helyi Jobbik szervezésében került sor Karcag város főterén álló II. világháborús emlékmű megkoszorúzására február elején.

A karcagi szervezet, Novák Előd mellett az Új Magyar Gárdát és a helyi jobbikos képviselőt is meghívta, hogy közösen tisztelegjenek a budapesti kitörés előtt az emlékmű megkoszorúzásával, amelyről azonban később kiderült: egyformán állít emléket minden II. világháborús karcagi halottnak.

"Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak" - áll kőbe vésve az emlékmű hátoldalán.

Lapértesülések szerint a Jobbik és Novák Előd számára is rendkívül kínos volt az eset, ám a radikális jobboldali párt alelnöke a Kurucinfónak elismerte a bakit: „Beszédemben akkor épp azt mondtam, hogy az évnek már szinte minden napjára jut valamilyen holokauszt-megemlékezés, így szép, hogy végre az 1945. februári kitörők előtt is méltó módon tiszteleghetünk. Mármint, a karcagi rendezvény létszámára, a színvonalas programra gondoltam; nem erre az amúgy jellemző helyzetre, ami végül is csak alátámasztotta mondandómat.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.