Egyetért vele

Ávózás miatt javasolják Novák Előd mentelmi jogának felfüggesztését

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt javasolja, hogy a parlament függessze fel Novák Előd mentelmi jogát - mondta el a testület kereszténydemokrata elnöke kedden az MTI-nek.

2010.12.14 14:18MTI

Az ellenzéki képviselő azt mondta, egy rendőrtiszt feljelentette, mert a 2006. őszi események kapcsán ávósnak nevezte, s ő maga is kéri a Háztól mentelmi jogának felfüggesztését.

Rubovszky György, a testület elnöke a bizottság ülése után elmondta: a testület 6 igen és 1 tartózkodás mellett javasolta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A kormánypárti politikus közlése szerint Novák Előd esetében közvádas ügyről van szó, büntetőeljárás folyik ellene.

A bizottsági elnök arra hivatkozva, hogy nem kapott felhatalmazást, nem kívánt részleteket közölni az ügyről.

Novák Előd az MTI érdeklődésére kedden elmondta, hogy azért indult ellene eljárás, mert a 2006. őszi rendőri fellépések kapcsán ávósnak nevezetett egy rendőrtisztet. A rendőrtiszt ezt követően becsületsértésért feljelentette őt. Az eljárás magánvádasként indult, de mivel rendőrtiszt jelentette fel, így közvádassá vált, a mentelmi bizottság ezért is támogatta mentelmi jogának felfüggesztését - mondta.


Hozzátette: ezzel egyetért, maga is kéri a mentelmi jog felfüggesztését, hiszen a Jobbik a képviselők mentelmi jogának eltörlése mellett van.

Az új Országgyűlés eddig egy esetben függesztette fel képviselő mentelmi jogát, június 14-én, a szintén jobbikos Samu Tamás Gergő esetében. Az ellenzéki politikust a Budapesti Nyomozó Ügyészség azzal vádolta, hogy 2008. március 15-én több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.