Vádat emeltek a munkavédelmis vezetők ellen

Közokirat-hamisítással vádolják a munkavédelmi főfelügyelőség volt fejeseit

A Magyar Nemzet információi szerint vádat emelt Papp István, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) volt elnöke, Cseke Zoltán volt főosztályvezető, valamint három egykori vezetőtársuk és egy ügyintéző ellen a Fővárosi Főügyészség.

2011.01.04 07:15Magyar Nemzet

A főügyészég tájékoztatása szerint a főfelügyelőség korábbi vezetői többrendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás és hivatali visszaélés miatt felelhetnek.

A visszaélések lényege az volt, hogy úgy módosítottak egyes gazdasági társaságokra vonatkozó, az OMMF-nél megtalálható és onnan lekérdezhető adatokat, hogy a vállalkozások akkor is részt vehettek közbeszerzési eljárásokon, valamint igényelhettek állami támogatásokat, ha erre nem lettek volna jogosultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.