"Tesznek rá"

Új alkotmány - A Fidesz nem foglalkozik Gyurcsány Ferenc felvetéseivel

A Fidesz szerint nem érdemes foglalkozni Gyurcsány Ferenc alkotmánykoncepcióhoz érkezett felvetéseivel.

2010.12.15 18:12MTI

A volt miniszterelnök szerdán, a Táncsics Alapítvány által rendezett szakmapolitikai konferencián despotikusnak, rendiesnek és keleties irányúnak nevezte az új alkotmány tervezetét, amely szerinte legfeljebb a Fideszé lehet, de a nemzeté és a köztársaságé soha. Gyurcsány Ferenc egyebek mellett érdemi vitát és népszavazást javasol az új alaptörvényről.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében mindehhez csak annyit fűz, hogy Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet komolytalan szereplőjévé vált, hiteltelenségét pedig kizárólag magának köszönheti.

A parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottsága kedden fogadta el az új alkotmány koncepcióját. A testület határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, amelyben a képviselők arra kérik fel a kormányt, hogy március 15-ig terjessze az Országgyűlés elé az új alkotmányról szóló törvényjavaslatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.