Áprilisban lejár a kilakoltatási moratórium

Rengeteg ember veszítheti el a tetőt a feje fölül

Több mint százezer ingatlant érintenek a végrehajtások, ami azt jelenti, hogy két-három megyeszékhely lakosságának megfelelő tömeg kerülhet bajba a kilakoltatási moratórium áprilisi lejárta után.

2010.12.04 08:15MTI

Ezt nyilatkozta Kovács László, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetője a Magyar Nemzet a szombati számában. Jelenleg a bankok az opciós vételi jogukat gyakorolják, illetve bedőlt tartozásaikat próbálják meg értékesíteni.

Ezért ezres tételben állítják össze a listájukat, és küldik ki különböző befektetői csoportoknak.

Kovács László a Magyar Nemzetnek azt mondta: előfordul, hogy még folynak a megbeszélések az ügyfél és a bank között a szerződés esetleges visszaállításáról, de a tartozás már szerepel az értékesítésre szánt tartozások között.


A szakértő szerint az elmúlt egy évben a tartozások 30-40 százalékkal növekedtek.

Azt is közölte, hogy körülbelül minden második ügyfél tartozása meghaladja a jelzálogként felajánlott ingatlan értékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.