Megtudta, mit terveznek a helyi politikusok...

El akarták "gáncsolni" - Feljelentést tett Kóny polgármestere

Feljelentést tett Kóny polgármestere amiatt a hangfelvétel miatt, amelyen helyi politikusok arról beszélgetnek, hogy miként lehetne egy számvevőszéki vizsgálattal az ő újraválasztását megakadályozni.

2010.09.18 17:40MTI

A függetlenként induló, de a szocialista párt megyei listáján szereplő Aller Imre az MTI-nek elmondta: pénteken tett feljelentést a Győri Városi Ügyészségen, mivel megítélése szerint az ügy helyben nem rendezhető.

Becsületsértés, valamint más – az MTI-nek meg nem nevezett – bűncselekmények gyanúja miatt, magánemberként kérte az eljárást azok ellen, akik szerepelnek a médiának pár hete kiszivárogtatott felvételen.

A két hete nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszélgetnek független önkormányzati képviselőjelöltek és a polgármesteri mandátumért induló Németh Marica, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálata segítené Aller Imre "leváltását".

A felvételből az is kihallható, hogy ebben fideszes politikusok segítségére is számítanának. A Fidesz elhatárolódott a hangfelvétel tartalmától és szereplőitől, és a párt hivatalosan is megtiltotta a Fidesz nevének, logójának felhasználását a jelölteket támogató Összefogás Kónyért nevű szervezetet számára.

A kónyi hangfelvétel szereplői közül Németh Marica és Ágoston Tamás képviselőjelölt közös közleményében elismerte, arról beszélgettek, hogy a kónyi önkormányzatnál általuk észlelt törvénytelenségekre fel kell hívniuk a figyelmet.

"Azt viszont már sajnáljuk, hogy így közelítettük meg a témát, de a szándékaink tiszták. Képviselőként azonban kötelességünk a közpénzek törvényes felhasználásának biztosítása, és szükség esetén a törvényességért felelős intézmények tájékoztatása. Erről a kötelességünkről a jövőben sem mondunk le" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.