Megkövetik az anyát

Lúgot itattak a kismamával, leváltja a főorvost a HM

Megszűnik az Állami Egészségügyi Központ szülészetét vezető főorvos osztályvezetői megbízatása, a fenntartó HM pedig folytatja a tárgyalásokat azzal a kismamával, akivel tévedésből lúgot itattak februárban.

2010.09.15 08:15MR1- Kossuth

Az intézmény már elismerte felelősségét, de az összegről csak egy későbbi, korrekciós műtét után állapodna meg - jelenti az MR1-Kossuth.

Megszűnik az Állami Egészségügyi Központ szülészetét vezető főorvos osztályvezetői megbízatása, a fenntartó Honvédelmi Minisztérium pedig folytatja a tárgyalásokat azzal a kismamával, akivel tévedésből lúgot itattak februárban.

Németh Miklós Attila, a tárca sajtófőnöke az MR1-Kossuth Rádiónak elmondta: megkövetik a kismamát, és a kártérítésről peren kívül szeretnének megegyezni vele.

Keményné Makai Boglárka február óta nem tud enni, súlyosan károsodott a nyelőcsöve, amikor savlekötő helyett lúgot itattak vele a császármetszés előtt az Állami Egészségügyi Központban.

A kórház elismerte, hogy van jogalapja a kártérítésre, ezért a kismama nem indított műhibapert, ehelyett ügyvédjével közösen elküldött a kórháznak egy javaslatot arról, mekkora összegű kártérítést kér.

A kórház egyelőre elzárkózik a fizetésétől, arra hivatkozik, hogy még nincs vége a gyógykezelésnek, mert az asszonyon újabb korrekciós műtétet hajtanak végre, aminek kimenetele még nem ismert.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.