Több milliárd forint nem létező intézményektől

Több tucat műhibaper megszűnt kórházak ellen

Több tucat műhibaper van folyamatban olyan kórházak ellen, amelyek már nem is léteznek - írja a Magyar Nemzet.

2008.11.19 06:52Magyar Nemzet

A lap szerdai számában közölt cikk szerint több milliárd forintot követelnek összesen a tavaly megszűnt intézményektől. A lapnak nyilatkozó ügyvéd elmondta, hogy a megszűnt intézmények esetében az alapítónak - az önkormányzatnak, vagy az államnak kell helyt állnia. 

Kárpáti Zsuzsa, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója elmondta, hogy negyven olyan műhibaperről tud, amelyet megszüntetett egykori állami intézmény ellen indítottak. (Az intézet képviseli az államot egyes ügyekben.) Egyes perek már befejeződtek, és amennyiben a bíróság kártérítést ítélt meg, azt már ki is fizették - tette hozzá a főigazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.