Jelentős fennakadások

Eddig egy ferihegyi járatot érint a francia légisztrájk

Egyelőre egy Budapestről Párizsba induló járatot kellett törölni a francia légiirányítók tervezett sztrájkja miatt.

2010.07.20 09:45MTI

Ezt mondta kedden reggel az MTI-nek Szilágyi Károly, a Budapest Airport Zrt. szóvivője, aki azt javasolja, hogy a francia fővárosba utazók folyamatosan figyeljék a repülőtér és a légitársaságok honlapját.

A francia légiirányítók kedden éjféltől sztrájkolnak, a munkabeszüntetés jelentős fennakadásokat okozhat az ország légiforgalmában. A Budapestről induló járatok közül egyelőre csak az Easyjet esti járatát kellett törölni - mondta Szilágyi Károly.

Hozzáfűzte: egyelőre nem tudni, hogy hány járatot érint majd a sztrájk, de érdemes a gép tervezett indulása előtt legalább két órával a repülőtérre érkezni, valamint folyamatosan tájékozódni.

A francia légiforgalmi hatóság arra kérte a légitársaságokat, hogy a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren a járatok 20 százalékát, a kisebb kapacitású Orly repülőtéren a járatok 50 százalékát töröljék szerdán. Az Air France kedden azt jelezte, hogy a hosszú távú járatok menetrend szerint mennek majd szerdán.

A közép- és hosszútávú járatok 80 százaléka üzemel majd a Charles de Gaulle repülőtéren, és 50 százaléka az Orlyn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.