Nem csak a kék pirulát vehetjük illegálisan

Apróhirdetésben kínálnak vényköteles gyógyszereket az interneten

Receptköteles orvosságokat forgalmaznak interneten, az ügyet bejelentés alapján vizsgálja az Országos Gyógyszerészeti Intézet, de még nem dőlt el, hogy milyen lépéseket tesznek az ügyben - írta a Magyar Nemzet.

2010.06.10 08:00MTI/ Magyar Nemzet

A lap csütörtöki számában azt írták, hogy egy honlapon apróhirdetés formájában kínálnak például altatókat, nyugtatókat, hormonkészítményeket és vérnyomáscsökkentőket.
 
A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerint a honlapon több jogszabályt is megsértenek. 

Gyógyszert csak engedéllyel rendelkező helyeken lehet forgalmazni, internetes gyógyszerkereskedelmet csak patikák folytathatnak, és receptköteles gyógyszer semmilyen módon nem reklámozható, az apróhirdetés pedig reklám.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.