Ráfizetnek?

290 millióval kerül többe a pécsi koncertközpont

Mintegy 290 millió forint többletköltséget hagyott jóvá egy szakmérnöki testület az pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházása, a konferencia- és koncertközpont építéséhez

2010.05.06 10:05Új Dunántúli Napló

Erről írt csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

A pénzt a város fizeti a kivitelezőnek, miután kiderült, hogy az építés során olyan cölöpözési és kábelkiváltási munkákat kellet elvégezni, melyek korábban nem volt betervezve a költségvetésbe.

A kivitelező a többletfeladatok költségét eredetileg mintegy 430 millió forintra becsülte, s kérte az átadási határidő hosszabbítását 136 nappal. Utóbbira a grémium 49 napot hagyott jóvá.

Van rá esély, hogy a város a pluszköltség több mint felét az épület be nem épített orgonájára szánt összegből egyenlítheti ki, a fennmaradó rész előteremtéséről május 13-án dönt a közgyűlés - olvasható a baranyai napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.